Lesaanbod voor Kinderen:


Ouder- en kindgym 
(J/M van 1,5 tot 4 jaar) 
Onder begeleiding van ouder, opa, oma of oppas doen jonge kinderen bewegingservaring op. Inschatten van afstand, hoogte, breedte, verte, diepte en snelheid, maar ook taalbegrippen (onderdoor, overheen, hoog-laag), lichaamsbesef (wat is je arm, been, buik, rug enz.), omgaan met andere peuters en hun begeleiders en vertrouwen in je eigen kunnen en leren omgaan met spanning, angst, rust, drukte en ruimte maken deze les bijzonder.
In de lessen worden er activiteiten samen gedaan maar ook veel vrij klimmen, klauteren en zwaaien over/aan de toestellen.
Bewegen is voor kleine kinderen erg leuk maar ook goed voor hun ontwikkeling.
Wordt uw zoon of dochter 4 jaar dan kan hij of zij doorstromen naar kidsgym op de woensdag. U hoeft dan als ouder zelf niet meer bij de les te blijven.

Kidsgym (J/M van 4 t/m 6 jaar)
De kleuters klimmen en klauteren op en over toestellen. Er wordt gezwaaid aan de ringen en touwen en gebalanceerd op kasten en banken. De kleuters springen en rennen door de zaal. Ook worden er na afloop van de lessen spelletjes gedaan. Kortom: bewegen met veel plezier.
Vanaf 6 jaar stromen de kinderen door naar Turngym, maar wil je iets anders of iets extra’s ga dan eens kijken bij recreatief turnen op de donderdag.

Turngym  (J/M van 6 t/m 9 jaar)
De oudere kinderen doen al oefeningen op de toestellen en leren de radslag en de handstand en springen ook met de mini trampoline. Zwaaien aan de ringen, springen op kasten en rollen op de lange mat hoort er ook bij. Deze lessen worden afgesloten met spelletjes. Kortom: in deze groep draait het om bewegen en plezier.
Vanaf 9 jaar stromen de kinderen door naar recreatief turnen op de donderdag, maar wil je iets anders of iets extra’s ga dan eens kijken bij selectieturnen op de woensdag.

Recreatief turnen (J/M    vanaf 6 jaar)
Deze les is een combinatie van 2 sporten die heel dicht bij elkaar staan. 
Bij acrogym en turnen is balans, kracht en lenigheid er belangrijk. In deze les zal een combinatie gemaakt worden van beide sporten.
Acrogym is een sport waarbij je gaat tillen of getild gaat worden. We zoeken niet alleen kleine kinderen om de lucht in te gaan maar ook grote/sterke jongens en meiden om te tillen.
Het is een recreatieve les waarin gewerkt wordt aan lenigheid, balans, coördinatie, kracht en samenwerken. Uiteindelijk kan je een oefening op muziek uitvoeren, waarbij je als acrobaten op elkaar klautert, radslagen en handstanden laat zien en dit combineert met een stukje dans.

In overleg met de docent kan uw kind mee doen met de les van selectieturnen.

Selectieturnen (J/M vanaf 6 jaar)
In onze turnlessen werken we met stickers. De kinderen krijgen oefenvormen aangeboden die naar hun kunnen zijn uitgezocht. Als er een behendigheid goed gelukt is zal deze met behulp van een sticker afgevinkt worden op het diploma.
Verschillende bewegingsvormen van het turnen zullen hierop aangeboden worden. De trainster zal de kinderen zo veel mogelijk begeleiden om dit aan te leren.
In de toekomst willen wij weer deelnemen aan KNGU turnwedstrijden.
Bij het turnen zal er gebruik worden gemaakt van de brug ongelijk, evenwichtsbalk, vloer en verschillende sprongsituaties.
Wil je 2 keer in de week trainen kun je dit ook combineren met recreatief turnen op de donderdag.

 


Lesaanbod voor volwassenen:

Sport Fit 50+ (iedereen rond de 50 en ouder)
Deze les is bedoeld om de motoriek soepel te houden, betrokkenheid te optimaliseren, sociale contacten te bevorderen en het lichamelijk en geestelijk functioneren te verbeteren. Dit wordt bereikt met bewegen op muziek, met gebruikmaking van materialen en gevarieerde spelvormen en conditieoefeningen. Koffie na afloop en een jaarlijks uitstapje maken de sfeer in de groep.
Chronisch zieken kunnen dankzij de deskundige leiding ook aan deze lessen deelnemen.

Total work-out (voor volwassenen)
Is een geweldige work-out op basis van stepaerobics. We bieden een gevarieerd pakket met 'steps', 'dyna bands' en 'handgewichtjes'. Evenals bij de aerobicslessen is er aandacht voor uithoudingsvermogen en vetverbranding. Het verschil is echter: tijdens de Total workout lessen wordt niet gesprongen! 
Dit alles leidt tot een leuke mix voor een perfecte conditie.U kunt zonder een afspraak te maken naar deze lessen toe om een keer mee te doen. 
Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Mocht u dan liever telefonisch contact willen kunt u dat aangeven zodat we u kunnen bellen.